Merle Viktorov

Diplomikosmetologi Merle Viktorov valmistui virolaisesta, yksityisestä kosmetologikoulusta vuonna 2001 huippuarvosanoin. Tallinnan Guinot-hoitolassa hän vakuuttui sarjan tehokkuudesta ja pätevöityi myös Guinot-kosmetologiksi. Suomeen muutettuaan Guinot-työ jatkui. Ryhdyttyään yksityisyrittäjäksi Merle toteutti pitkäaikaisen haaveensa ja tuli heti seuraavana vuonna valituksi Suomen Guinot-lähettilääksi menestyksekkäästä liiketoiminnasta, joka pohjautuu timanttiseen ammattitaitoon ja Guinot-hoitolalta vaadittavien korkeiden kriteereiden täyttämiseen.

Miten sinusta tuli kosmetologi?

- Jo pikkutyttönä kuljin äitini mukana kauneushoitolassa ja katsoin lumoutuneena, mitä hänelle tehtiin. Virossa on tavallista, että naiset käyvät säännöllisesti hoidattamassa itseään. Kosmetologikoulu, jonka Virossa kävin, tunnetaan maineestaan ja kovasta kuristaan. Vaikka koulu on yksityinen, kaikki eivät läpäise sitä, koska vaatimustaso on niin kova. Ensiksi harjoittelimme nukeilla, sitten toisillamme ja vasta lopuksi pääsimme näyttämään taitomme opettajille. Opettajina oli myös ihotautilääkäreitä, minkä seurauksena opin ymmärtämään ihon toimintaa syvällisesti. Opiskelimme myös ravintoon liittyviä asioita ja sitä, miten eri ruoka-aineet ja niiden yhdistelmät vaikuttavat ihoon. Pelkkää kasvohierontaa opiskeltiin kuukausia, ja ne opit kantavat yhä.

Mikä Guinot-sarjan hoidoissa ja tuotteissa teki sinuun vaikutuksen?

- Sarjan tuotteilla saa aikaan ylivoimaisesti parhaat tulokset verrattuna mihin tahansa muuhun kosmetiikkasarjaan. Tuotteet ovat erittäin korkealaatuisia, eivät aiheuta allergioita ja tekevät juuri sen, minkä lupaavat. Näin ei ole kaikkien sarjojen kohdalla. Guinot-hoidot ja -tuotteet todella muuttavat ihoa, kunhan ne räätälöidään oikein, juuri asiakkaan tarpeisiin. Guinot-kosmetologina käyn säännöllisesti lisäkouluttautumassa Ranskassa ja pysyn kartalla uusista innovaatioista. Yksikään tuote tai laite ei tule hoitolaani, ellen ole ensiksi saanut koulutusta sen käyttöön. Se on Guinot-laadun lupaus ja tae. Näitä tuotteita ei voi vain tilata tukusta.

Mikä inspiroi sinua työssäsi? 

- Minulle työ on sekä intohimo että harrastus. Paras hetki on hoidon jälkeen, kun näen, että asiakas on tyytyväisempi kuin olisi milloinkaan uskaltanut odottaa. Minulla käy paljon myös todella vaikeista iho-ongelmista kärsiviä asiakkaita. Konsultaation ja sen pohjalta rakentuvan ihonhoito-ohjelman noudattaminen on avain upeaan ihoon, johon jokaisella on mahdollisuus. Guinot-sarjan lisäksi käytössämme on pHformula-sarja, joka on huippumoderni farmakosmetiikkasarja, joka perustuu ihon uudelleenrakentavaan lääketieteeseen. Esimerkiksi sarjan happohoidot ovat todella tehokkaita mutta turvallisia. Ne sysäävät ihon omaehtoisen uusiutumisen vauhdilla liikkeelle.

- Inspiroidun myös oman osaamiseni jakamisesta. Ne oppilaat, jotka otan työharjoitteluun tai oppisopimuskoulutukseen, valitsen huolella. Vaadin paljon, mutta väitän, että se on ainoa keinoa menestyä tällä alalla.

Miten itse hoidat itseäsi?

- Kuten arvata saattaa, rakastan purkkeja ja purnukoita! Mieheni mielestä olen parantumaton. Hoidan luonnollisesti omaa ihoani joka päivä, puhdistan ja kosteutan heti aamusta ja illalla sama rumba uudestaan. Teen säännöllisesti kuorintoja ja naamioita. Olen ammattitaitoni paras käyntikortti, joten olisi outoa, ellen huolehtisi myös itsestäni. Haluan tuntea asiakkailla käyttämäni tuotteet läpikotaisin ja elää kuten opetan.